Planeringskalender för Facebook

Malmö stads huvudkonton på Facebook ska ses som startsidan på malmo.se. Dvs. där ska information och nyheter som är intressant för en stor del av Malmöborna lyftas. På Facebook fungerar t.ex. inlägg som berör i vardagen väldigt bra – små guldkorn om vad som händer runt om i staden.

Många av Malmö stads kommunikatörer har behörighet till Malmö stads huvudkonton i sociala medier. Har du något du vill få publicerat på huvudkontona, kontakta din kommunikationsavdelning.

Planeringskalender i Trello

För Malmö stads huvudkonto på Facebook finns det en planeringskalender på Trello. Detta är för att vi ska ha ett kontinuerligt flöde av innehåll på Malmö stads Facebook sida, samt se till att innehållet är varierat och representerar flera av stadens verksamheter.

I planeringskalendern bokar du in det inlägg du vill lägga ut på huvudkontot på Facebook. Sedan publicerar du ditt inlägg på huvudkontot och schemalägger detta till det datum du bokat i planeringskalendern. För behörighet till huvudkontot samt planeringskalendern, kontakta fanny.palm@malmo.se

Så här använder du planeringskalendern

Trello är ett planeringsverktyg som fungerar bra både på desktop och i mobilt format. Du måste skapa ett konto på www.trello.com. För tydlighetens skull; ladda upp en profilbild på dig själv.

  • Det får bokas ett inlägg per dag. Vid behov görs undantag – kontakta fanny.palm@malmo.se
  • På varje bokningskort ska du ha med member, due date och under labels ska du prioritera (färgmärka) ditt inlägg
  • Sortera korten efter publiceringsdatum!
  • Lägg gärna med komplett länk, text och bild (i tillräckligt bra upplösning) till ditt inlägg. Då är det lättare att prioritera om i kalendern om det skulle behövas. Dessutom kan andra posta inlägget om allt finns tillgängligt i Trello, ifall du råkar vara sjuk eller upptagen med annat. Lägg in texten under ”description”, bilden laddas upp som ”attachment”.
  • Se till att ha ”subscribe” aktiverat på dina egna inlägg, samt notifieringar aktiverade i mobilappen. Då missar du inga frågor eller viktiga meddelanden kring dina inlägg från andra redaktörer inför publicering.
  • Är ni fler som ansvarar för ett visst inlägg, lägg till er allihop som members.
  • Använd gärna ”checklist”-funktionen ifall det behövs info och material från flera håll än ett till inlägget.

Lämna ett svar