Så tar du bort ett konto på YouTube

För att radera ett konto på YouTube måste du vara inloggad via webbläsare. Det går inte att göra borttagningen direkt i appen. Du behöver också inloggningsuppgifter till kontot för att kunna radera det.

Det finns två olika varianter av konton – de äldre, som har en inloggning direkt till YouTube, och de nyare, där man loggar in på YouTube via ett Google-konto. För att radera ett nyare konto behöver man alltså ha inloggningsuppgifterna till Google-kontot det är kopplat till.

Tänk på att du måste arkivera YouTube-kanalen innan du raderar den. Läs här hur du går tillväga.

Radera YouTube-kanal kopplad till Google-konto

  1. Logga in på YouTube via en webbläsare. Klicka på profilsymbolen uppe till höger.

2. När du klickar på symbolen öppnas en meny. Välj ”inställningar”.

3. Nu visas en översikt över ditt konto. Klicka på ”visa eller ändra dina kontoinställningar”.

Du dirigeras nu vidare till ditt Google-konto. Texten kan vara på svenska, engelska eller något annat språk, beroende på vad du själv har ställt in för språk tidigare. De kommande stegen kan kräva att du behöver återupprepa dina inloggningsuppgifter ett par gånger.

4. Beroende på språkinställning, välj ”delete your account or services” eller ”radera konto eller tjänster”.

5. För att ta bort YouTube-kontot, klicka på ”delete products” eller ”ta bort produkter”.

6. Klicka på symbolen med papperskorgen intill YouTube.

7. Du får nu upp en text som förklarar vad som kommer att raderas. Kryssa i den lilla rutan för att bekräfta att du förstått informationen och klicka sedan på ”delete my content” eller ”radera mitt innehåll”. Du kan behöva fylla i dina inloggningsuppgifter en extra gång innan borttagningen slutförs.

Men innan du raderar allt – glöm inte att sidorna måste bevaras. Läs här hur du går tillväga. Glöm inte heller att ladda ner material du vill spara från kontot.

Vill du ta bort hela Google-kontot som är kopplat till YouTube-kontot? Då följer du steg 1-4 enligt instruktionen ovan. Vid steg 5 väljer du ”delete Google account and data” eller ”radera Google-kontot och tillhörande data”.

Du får då upp en sida som visar allt innehåll som ligger under ditt Google-konto. Om du är säker på att allting ska tas bort, kryssa i rutorna för att bekräfta och klicka sedan på ”delete account” eller ”ta bort konto”. Du kan behöva fylla i dina inloggningsuppgifter igen innan borttagningen slutförs.

Kommentera