Så tar du bort en sida på Facebook

För att kunna radera en sida på Facebook måste du vara administratör för den. Om du inte är det kan du se vem det är genom att gå in på sidan, klicka på ”inställningar” längst upp till höger och välja ”administratörsroller” i vänstermenyn. Där ser du alla som hanterar sidan och vilka roller de har.

Tänk på att du måste arkivera Facebooksidan innan du raderar den. Läs här hur du går tillväga.

Radera en Facebooksida

  1. Gå in på din sida och klicka på inställningar uppe i högra hörnet.

2. Klicka på ”Allmänt” överst i vänstermenyn. Längst ner på sidan hittar du sedan ”Ta bort sida”. Klicka på ”redigera”.

3. När du klickat på ”redigera” ser det ut såhär. Klicka då på den blå länken där det står ”Ta bort [namnet på din sida]”.

4. Ett fönster kommer upp som frågar om du verkligen vill ta bort sidan. Klicka på ”ta bort sida” igen.

Obs! Om du vill att din sida ska bli osynlig för alla utom administratörer direkt, klicka i rutan ”återkalla publicering”. Annars kommer det dröja ett tag innan sidan slutar visas.

När du raderat din sida hamnar den automatiskt i borttagningsläge i 14 dagar. Det betyder att du har 14 dagar på dig att ångra dig och återskapa sidan.

Om du bestämmer dig för att återskapa sidan inom de 14 dagarna är det bara att gå in på sidan igen. Längst upp syns ett rött fält där du kan välja ”avbryt borttagning”. Efter det kommer ett fönster upp som frågar om du är säker. Klicka på ”bekräfta” för att återskapa sidan.

Om du inte vill återskapa sidan försvinner den automatiskt efter att de 14 dagarna har passerat.

Tillfällig avpublicering

Tror du att sidan kommer att användas igen, men är för inaktiv för att ha kvar just nu? Då kan du välja att avpublicera den tillfälligt i stället för att radera. Det gör att bara sidans administratörer kan se den. Läs mer om det här.

Såhär gör du:

  1. Gå till ”inställningar” och ”allmänt” på din sida. Längst upp ser du då ”sidans status”. Klicka på ”redigera”.

2. Klicka i ”ej publicerad sida” och spara ändringarna. När du sen vill göra sidan synlig igen går du in på samma sätt och klickar i ”publicerad” i stället.

Kommentera